Homekoirapalvelu Hajutassu

Epäiletkö homevauriota?

Asukkaiden oireet (jatkuva yskä, kurkkukipu, nuha, päänsärky, tulehdukset ja korvien tukkoisuus yms.) ja outo haju huoneistossa ovat merkkejä homevauriosta.

 

Oletko ostamassa tai myymässä asuntoa?
Ostettavan tai myytävän kiinteistön homekuntotarkastus on kaupan molempien osapuolien eduksi.

 

Suunnitteletko remonttia?
Asunnon remonttia suunniteltaessa on järkevää selvittää samalla mahdolliset homevauriot ja korjata ne kerralla. Esim. korjaamaton tai puutteellisesti remontoitu vesivahinko voi aiheuttaa rakenteiden homehtumista.

 

Tilaa erikoiskoulutettu homekoira!
Hajuerottelutekniikan avulla koulutetut koiramme ilmaisevat luotettavasti, onko asunnossasi homevaurioita. Hajuerottelukouluksen perusidea on opettaa koira ohittamaan muut hajut ja ilmaista vain homeen haju.

 

Kuvaus koiran työskentelystä
Koirat on opetettu hajuerottelun avulla ilmaisemaan rakennusmateriaaleissa kasvavia homeita. Koulutuksessa on käytetty Vaasan Technobothnian tutkimia ja identifioimia aitoja homenäytteitä. Koulutusvaiheen näytteet sisälsivät useiden eri homesukujen kasvustoja ja sädesientä. Koirat ilmaisevat hajulöydöksen tassukosketuksella. Tassukosketus liittyy aina homeen hajuun. Koira ilmaisee sille koulutetut hajut, mutta kasvuston merkitystä tai laajuutta se ei kerro. Ilman kulkeminen rakenteissa voi vaikeuttaa koiran työskentelyä ja hajulähteen paikantamista.

 

 Homekoirapalvelun hinnat:

– 320€+alv
– 2€/tutkittava m2
– matkakulut 1,20€/km
Isot kohteet ja yritykset, kysy tarjous!

alkukartoituslomake

Tietoa homeista